Land Rover - originální náhradní díly a příslušentví

 

Originální díly Land Rover jsou zkonstruovány a vyrobeny speciálně pro vaše vozidlo.

Přinášejí celou řadu výhod, které prodlouží životnost vašeho Land Roveru.
 

Přednosti originálních dílů Land Rover:

• Tyto díly byly zkonstruovány, otestovány a vyrobeny v souladu s přísnými standardy prémiové značky Land Rover, aby byla zajištěna vynikající kvalita a dlouhá životnost každého dílu.

• Pro všechny originální díly Land Rover platí záruka 24 měsíců.

• U každého dílu a komponentu si můžete být zcela jisti jeho správnými rozměry, kvalitou, odolností a funkčností.

• Originální díly Land Rover v kombinaci s pravidelnou údržbou vozu přispějí k zachování hodnoty vašeho vozu Land Rover a poskytnou vyšší úroveň bezpečnosti a výkonu.

Všechny Originální díly Land Rover lze objednávat a pořizovat u kteréhokoli autorizovaného obchodního partnera Land Rover, který Vám sdělí veškeré další informace včetně cen.
 

Originální vzduchové filtry Land Rover:

Hlavním úkolem vzduchových filtrů je odstraňování nečistot ze vzduchu přiváděného do motoru. Originální filtry Land Rover jsou speciálně navrženy tak, aby splňovaly náročné standardy značky Land Rover pro filtraci a kalibraci.

Filtrace: Tyto vzduchové filtry poskytují ochranu motoru před nežádoucími částicemi, jako je prach, filtrací na úrovni mikrometru, což je důležité zejména v terénních podmínkách. Naše vzduchové filtry také minimálně omezují proudění vzduchu a udržují řízený přívod čistého vzduchu podle potřeb motoru.

Kalibrace: Každý vzduchový filtr je kalibrován pro konkrétní variantu vozu Land Rover, aby byl zajištěn potřebný přívod vzduchu do motoru. Neoriginální vzduchové filtry mohou narušit proudění vzduchu, což může mít za následek problémy s daty ze senzorů a případně i zhoršení výkonových parametrů motoru, zvýšení spotřeby paliva a citelné zvýšení emisí výfukových plynů.
 

Originální kola z lehké slitiny Land Rover:

Originální kola z lehké slitiny Land Rover snadno zvládnou podmínky s extrémním zatížením v rozmanitém terénu, neboť jsou testována, aby splňovala požadavky vysoce převyšující normální jízdu na silnici.

Náročné technické standardy značky Land Rover jsou stanoveny v následujících oblastech:

Pevnost. Naše kola z lehké slitiny jsou vyráběna ze slitiny hliníku a křemíku, aby byla zajištěna optimální pevnost a odolnost. Každé kolo z lehké slitiny je následně podrobeno důkladným testům rentgenovými paprsky, které ověří, že je příslušné kolo prosto i těch nejmikroskopičtějších trhlin.

Vyváženost. Konstrukce našich kol z lehké slitiny odpovídá precizním standardům pro geometrické rozměry a vyváženost, aby byla zajištěna bezpečná vzdálenost od komponentů (jako jsou brzdové třmeny). Tím je zaručeno, že nikdy nedojde ke zhoršení jízdních vlastností na silnici ani v terénu.

Odolnost. Originální kola z lehké slitiny Land Rover podstupují ničivé dynamické zkoušky koroze po dobu 12 týdnů, aby byla zaručena jejich odolnost vůči kapalinám způsobujícím korozi (brzdová kapalina, palivo a čisticí produkty). Kromě toho je pak každé kolo podrobeno tisícihodinovému testu pod vlivem rozprašovaného roztoku soli, při němž se sleduje odolnost v nepříznivých podmínkách.

Bezpečnost. Test nárazu kyvadlem simuluje kontakt kola z lehké slitiny s obrubníkem v jeho nejslabších a nejsilnějších místech. Tato zkouška strukturálních vlastností přispívá k zajištění optimální bezpečnosti, pohlcování nárazů a ochraně cestujících i vozidla.
 

Originální brzdy Land Rover:

Všechny verze originálních brzdových kotoučů a brzdového obložení Land Rover mají za sebou až 12 měsíců pečlivé konstrukce a důkladného vývoje. Problémy, jako jsou rychlé snížení brzdného účinku, krátká životnost, skřípání, vrzání a nerovnoměrné brzdění, jsou vyřešeny v rámci nekompromisních testovacích metod, které se zaměřují na pět klíčových cílů:

Kultivovanost. Globální testovací program značky Land Rover využívá extrémní teploty a počasí ke zjišťování a odstraňování problémů s kultivovaností, mezi něž patří pískání brzd a vibrace. Naše brzdové obložení a kotouče jsou testovány na různých místech od prašného a spalujícího horka kalifornského Údolí smrti až po mrazivé klima severní Skandinávie.

Výkon. Originální brzdy Land Rover absolvují standardní test AMS pro měření míry ochabování brzdného účinku, který používají přední výrobci vysokovýkonných vozů. Poté, co testované vozidlo rychle dosáhne rychlosti 100 km/h, brzdí řidič maximální sílou až do úplného zastavení. Tento postup je bez přestávky opakován dvanáctkrát, aby byl zajištěn bezpečný brzdný výkon bez kompromisů.

Stabilita. Jízdní zkoušky na horských silnicích plných zatáček ve francouzských Alpách vyžadují dlouhé a vyčerpávající brzdění, při němž přesáhne teplota kotoučů a brzdového obložení hodnotu 500 °C. Naše brzdové obložení a kotouče podávají stabilní výkon i za tak extrémních podmínek.

Citlivé ovládání. Všechny originální brzdy Land Rover zvládají tzv. „řidičská zastavování“. Tento jedinečný standard zajišťuje, aby vozidlo bylo schopno plynulého zastavení z různých rychlostí, vysokých i nízkých. Tato schopnost dále pomáhá dosahovat bezpečného a snadno dostupného zpomalení, které řidič může citlivě dávkovat brzdovým pedálem.

Parkování. Vynikající schopnosti našich brzd demonstruje parkovací test, v němž jsou některé vozy Land Rover schopny zůstat na místě i v prudkém 30° stoupání (sklon 58 %) za využití pouze parkovací brzdy.

L322_12_TECH07-324x162
 

Originální výfukové soustavy Land Rover:

Naše výfukové soustavy jsou navrženy pro kultivovaný výkon. U originální výfukové soustavy Land Rover si můžete být vždy jisti mimořádným výkonem a nízkou spotřebou paliva, protože jsou kalibrovány podle jedinečných požadavků a standardů značky Land Rover.

Akustické vlastnosti. Naše výfukové soustavy poskytují optimalizované akustické vlastnosti za všech jízdních podmínek. Během mnohaměsíčního vývoje se usilovně pracuje na optimálním zvuku za všech okolností, který vyhovuje legislativním požadavkům.

Odolnost materiálu. Celá výfuková soustava je vyrobena z nerezové oceli a vyznačuje se robustní a odolnou konstrukcí schopnou přestát teploty výfukových plynů přesahující 700 ºC.

Vývoj. Originální výfukové soustavy Land Rover jsou podrobovány více než 1000 hodinám nekompromisních testů na speciálních dynamometrech, které simulují rozmanitost měnících se jízdních podmínek.
 

Originální palivové filtry Land Rover:

Originální palivové filtry Land Rover poskytují zážehovým a vznětovým motorům Land Rover vyspělou ochranu proti produktům způsobujícím korozi nebo jiné škody.

Riziko nekvalitních filtrů

Stejně jako u všech vozidel existuje riziko, že palivo načerpané do vašeho vozu Land Rover může obsahovat nečistoty a částice prachu, písku nebo rzi. Pokud má filtr nízkou úroveň filtrace, mohou se tyto „brusné“ částice (dokonce i mikroskopické velikosti) dostat do styku se vstřikovači paliva a okolními komponenty a způsobit problémy s:

• emisemi,

• výkonem,

• spotřebou paliva,

• hlukem.

Nekvalitní filtry mohou také urychlit opotřebení a způsobit poškození vstřikovačů paliva a palivového čerpadla. Výsledkem mohou být komplikované a nákladné problémy.

Originální palivové filtry Land Rover:

• filtrují nečistoty, dokonce i mikroskopické velikosti,

• odstraňují veškerou vodu z motorové nafty,

• poskytují optimální ochranu,

• pomáhají udržovat řízený a přesný přívod paliva do motoru.

Stejně jako veškeré originální díly a příslušenství Land Rover jsou i naše palivové filtry podrobovány celé řadě testů včetně:

• životnosti,

• protikorozní ochrany,

• tlakového cyklu,

• bezpečnostních nárazových zkoušek.
 

Originální olejové filtry Land Rover:

Originální olejové filtry Land Rover jsou navrženy pro zajišťování plnoprůtokové filtrace motorového oleje.

Olejové filtry jsou naprosto zásadní pro funkci a dlouhou životnost motoru. Filtrovaný olej je nezbytný pro mazání a brání opotřebení vnitřních pohyblivých komponentů motoru, jako jsou klikový hřídel a vačkové hřídele.

Rizika používání nekvalitních olejových filtrů

Mezi velké problémy, k nimž může dojít, patří:

• Filtr se zanese příliš rychle a způsobí otevření nouzového obtokového ventilu, čímž začne být do motoru dodáván nefiltrovaný olej, který může poškodit jeho komponenty.
• Filtrem procházejí částice, které zvyšují opotřebení motoru a množství emisí.
• Vložka filtru není schopna zvládnout nápor motorového oleje zahřátého na vysokou teplotu a roztrhne se nebo rozpadne. Potenciálním následkem je porucha motoru.
• Nedokonalé těsnění vede k propouštění nefiltrovaného oleje nebo k nízkému tlaku oleje, což způsobí poruchu motoru.

Jak přispět k ochraně vašeho vozu Land Rover

Originální olejové filtry Land Rover jsou výsledkem vývojového procesu, který zahrnuje tisíce hodin testů motorů a desetitisíce mil intenzivních zkoušek vozidel v extrémních klimatických podmínkách.
Při používání originálních olejových filtrů vyměňovaných ve stanovených servisních intervalech si můžete být jisti kvalitou, rozměry, životností a funkcí vašeho vozu Land Rover a jeho dílů.
 

Provozovatel webu, DEF - TEC s.r.o., se sídlem Kosoř 239, Praha-západ, 252 26, IČ: 246 95 777, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím